Huur 'm. De Hippegeit caravan
Nostalgie in een hip jasje 

Praktische info

GEWICHT | De Hippegeit is een lichtgewicht caravan gemaakt door de vliegtuigen fabrikant Fokker in 1969. VFW Fokker 380S is de oorspronkelijke naam van deze Hippegeit. Het totaalgewicht is maximaal 750 kg. De caravan is door iedere auto met een trekhaak voort te trekken zonder dat daar een aanhangwagenrijbewijs voor nodig is. Aankoppelen en vooruit met de geit!

AFMETINGEN | Het totaal formaat van de caravanopbouw is 380x202cm (lxb, totale lengte is 480cm). Lekker compact! Caravanspiegels zijn niet persé nodig, je krijgt ze er wel bij. De caravan biedt plaats voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Aan de voor- en achterkant heeft de caravan een zitje. Deze zijn beide om te bouwen tot bed. Bed 1 heeft een afmeting van 130x195cm. Bed 2 (kinderbed) loopt schuin en heeft een afmeting van 120/90x195cm. Het kinderbed is te vergroten naar een volle breedte van 120cm. Dit gaat wel ten koste van de doorgang bij de toegangsdeur. Met een praktisch bedhekje is  er over dwars een babybedje te maken van 120x90cm. Er blijft dan nog een peuterbed over van ongeveer 135x120cm. Laat het ons even weten als je het bedhekje wilt gebruiken, wel net zo veilig als je met een baby op avontuur gaat. Je moet dan zelf even een ledikant matrasje meenemen (120x60cm). Dit is nodig om het hekje op z'n plaats te houden. 

LUIFEL | De prachtige katoenen luifel kun je erbij huren. De luifel is op maat gemaakt door Atomatent in Uden. De luifel schuif je met de pees in de caravanrail. De zijpunten zet je vast met haringen in de grond. De zijwanden kunnen geheel dicht worden geritst of op worden gerold. Er wordt 1 extra stok meegeleverd waardoor 1 zijkant omhoog kan worden gezet. Hierdoor wordt je schaduwplek nog groter. 

KOUD BIERTJE / LEKKER PRAKKIE | Binnen heeft de caravan een 3 pits gasstel en een wastafel met stromend water. Voor buiten kan de losse jerrycan met tapkraantje worden gebruikt. Wil je buiten koken? Dat kan! Met een snelkoppeling (net achter het rechter wiel) koppel je heel makkelijk een 2 pits gasstel aan waarmee je buiten kunt koken. Met maar liefst 3 meter slang is er op bijna elke plek te koken voor de caravan. Voor de koude drankjes krijg je de Mobicool FR40 compressor koelbox mee. Het koelvermogen van thuis in een compact formaat. Onderweg kan de koelbox in de auto worden gezet om deze op 12 volt te laten koelen. Op de camping staat de koelbox in de caravan of hij kan gewoon in de auto blijven staan (met verlengsnoer op 230V aan te sluiten). Als je de luifel erbij huurt kan de koelbox ook voor de caravan worden geplaatst onder de luifel. Je sluit hem dan aan op het dubbele buitenstopcontact

LINNENGOED | Voor elk bed krijg je een schone molton + schoon hoeslaken mee. We verplichten de huurders zowel de molton als het hoeslaken (als de zitjes als bed gebruikt worden) te gebruiken. Dat is wel net zo fris voor volgende huurders. Verder zitten er 3 keukenhanddoeken, 3 theedoeken en 3 vaatdoeken bij. Na de huurperiode mag je dit 'vuil' bij ons inleveren. Wij wassen dit weer netjes schoon voor de volgende huurders. De slaapzak(ken) en kussen(s) dien je dus zelf mee te nemen.

ER WARMPJES BIJZITTEN | Buiten kun je genieten van een knisperend haardvuur. je krijgt namelijk de Outbacker Stove mee. Een klein, uitklapbaar houtkacheltje. Gezellig en lekker warm. Wil je gemak dan stook je op geperste houtblokken die je voor € 2,- per stuk kunt kopen. Ga je voor avontuur dan sprokkel je zelf het hout bij elkaar. Bovenop het kacheltje kun je koken of met het espressopotje je koffie bereiden. In het voor- en naseizoen krijg je een elektrisch kacheltje mee voor binnen. Deze is heel nauwkeurig op temperatuur in te stellen waardoor hij ook 's nachts de temperatuur op peil houdt. 

KAMPEREN VOOR GROENTJES | Wil je wel de lusten maar niet de 'lasten'? We zetten de caravan voor je op de plek, de koelbox koud en het houtkacheltje op z'n plek. En als je het wenst spannen we de luifel voor de caravan. Je hoeft alleen maar zelf te gaan zitten met de voetjes omhoog. Vraag naar de mogelijkheden en de kosten voor het klaarzetten van de Hippegeit.

HALEN EN BRENGEN | De caravan kan vanaf 16.00 uur worden opgehaald en we willen hem op de inleverdag graag voor 12.00 uur terug. Als de caravan niet aansluitend op de huurperiode is verhuurd zijn de ophaal- en terugbrengtijden flexibel en in overleg. 

We praten liever in een aanbod dan in een verbod. Toch willen we je vriendelijk verzoeken je huisdieren thuis te laten en niet in de caravan te roken

Kijk op de 'Home' pagina voor de plattegrond van de huur caravan en een fotoimpressie.

Dit krijg je mee op avontuur

2 afwasbakken

gasfles (5kg easyblue Primagaz)

afwasborstel

caravanspiegels (2 stuks)

8 bamboe borden


6 bamboe kommen

water jerrycan met tapkraan

8 bamboe bekers

buitengasstel 2 pits

5 blokglazen (fris/wijn)

Compressor koelbox 12/230V

 messen, vorken en lepels

wasknijpers

schilmesjes


scherp snijmesje


kookspatels en soeplepel


2 (salade)schalen


waterkan


percolator (espressopotje)

2 Coleman sling stoelen (4 stuks in overleg)

snijplankje

hoge tafel 80x80cm

wokpan

lage tafel 42x64cm

koekenpan

houtkachel (outbacker stove)

steelpan en kookpan

3 buiten solar sfeerlampen

onderzetters

1 olielamp voor buiten